Lopott autó is fennakadt a csepeli razzián

Vágólapra másolva!
Egy nap alatt 30 ezer autót ellenőriztek Szigetszentmiklós, Csepel, Ráckeve térségében rendőrök és polgárőr aktivisták. A szabálytalankodókon kívül egy lopott autót is sikerült elcsípniük.
Vágólapra másolva!

Sikeres volt a szigetszentmiklósi polgárőrség és a rendőrség által szombaton kezdeményezett közúti ellenőrzési akció, amelynek során egy lopott autó is horogra akadt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az akció befejezése után. Belicza Andrea elmondta, hogy a polgárőrség 40 aktivistája és 34 rendőr vett részt az akcióban, amelynek során Szigetszentmiklós, Csepel, Ráckeve térségében szombaton összesen 30 ezer autót ellenőriztek.

A papírok átvizsgálása nyomán derült fény egy lopott autóra, két további autónál az iratok nem voltak rendben, további három kocsinál pedig a hamis rendszám vagy alvázszám miatt kellett intézkedni. A kontroll során két körözött személy is kézre került, és egy bank által az elmaradt részletfizetések miatt keresett autót is találtak.

Több mint egy tucat ellenőrzött járműnek lejárt a forgalmi engedélye, a KRESZ -t sértő szabálytalanságok miatt pedig összesen 200 ezer forintnyi büntetést szabtak ki. Az akció sikerén felbuzdulva a szigetszentmiklósi polgárőrség, együtt a rendőrséggel hamarosan újabb hasonló ellenőrzést szervez.