Felderítőcsoport nyomoz a megtámadott képviselők ügyében

Vágólapra másolva!
Átszervezésekkel erősítik a nyomozást a Molotov-koktélokkal megtámadott képviselők ügyében. Néhány napja több szocialista politikus házát érte támadás.
Vágólapra másolva!

Közös ügyészségi-rendőrségi nyomozócsoport, valamint a rendőri szervek és a nemzetbiztonsági szolgálatok részvételével egy operatív felderítőcsoport alakult a terrorcselekményekkel összefüggésben - közölte Daróczi Dávid.

A szóvivő elmondta: az elmúlt napokban az országgyűlési képviselők fenyegetése és otthonaikra dobott Molotov-koktélok ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség irányítása mellett a nyílt nyomozás sikere érdekében alakult meg egy közös ügyészségi-rendőrségi nyomozócsoport.

Daróczi Dávid beszámolt arról, hogy a hasonló bűncselekmények operatív felderítése és a bűnmegelőzési feladatok összehangolása érdekében létrejött egy operatív felderítőcsoport, amelyben a rendőri szervek és a nemzetbiztonsági szolgálatok vesznek részt. Ez a testület hetente háromszor ülésezik.

Múlt péntek virradóra négy szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt ismeretlenek. Nem sérült meg senki. Ezt megelőzően kéttucatnyi MSZP-s politikus fehér port tartalmazó borítékot kapott.