Felfüggesztettet kapott a volt dombóvári rendőr

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a volt rendőrtiszt, aki az ítélet szerint egy büntetett előéletű férfinak hosszabbította meg jogtalanul a fegyvertartási engedélyét.
Vágólapra másolva!

Egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla jogerős határozatában azt a volt dombóvári rendőrtisztet, aki az ítélet szerint bűnügyi nyilvántartási adatokat hamisított fegyvertartási engedélyek kiadása érdekében.

A táblabíróság ezzel súlyosbította az első fokú döntést, amely alapján Parrag Jánost nyolc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt.

A ma 40 éves vádlott 2006-ban a dombóvári rendőrkapitányság engedélyügyi főelőadójaként dolgozott őrnagyi rangban. Munkaköréhez tartozott a fegyverek, lőszerek tartási engedélyeinek meghosszabbítására vonatkozó kérelmek elbírálása, így hozzáférése volt a bűnügyi nyilvántartáshoz.

Parrag még abban az évben két olyan büntetett előéletű ember fegyvertartási engedélyét hosszabbította meg az ítélet szerint, akik közül az egyiknél erre biztosan nem lett volna lehetőség. A rendőr kinyomtatta a bűnügyi nyilvántartásukat, s "pontosan meg nem állípítható módszerrel" meghamisította azokat, hogy a lapokon a "nyilvántartásban nem szerepel" szöveg legyen látható.

Az esetre 2006 novemberben derült fény. Parrag János munkaviszonya közös megegyezéssel szűnt meg.