Visszatér Keller László

Vágólapra másolva!
Több személyi változást is végrehajtanak az államtitkárok körében: a szociális tárcától a Miniszterelnöki Hivatalhoz kerül át Csizmár Gábor, Keller László pedig Pénzügyminisztérium államtitkára lesz.
Vágólapra másolva!

Csizmár Gábor a Miniszterelnöki Hivatal (MeH), Simon Gábor a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM), Keller László pedig a Pénzügyminisztérium államtitkára lesz - jelentette be szerdán Budai Bernadett kormányszóvivő.

Csizmár Gábor eddig a szociális tárca államtitkára volt, a MeH-ben a jövőben a társadalmi kapcsolatok koordinációjával foglalkozik. Helyére Simon Gábor kerül, aki az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának elnöke, az MSZP-frakció esélyegyenlőségi, foglalkoztatási és civil munkacsoportjának vezetője, illetve a szocialista párt választmányának elnöke.

A Miniszterelnöki Hivatalban Tordai Csaba ugyancsak államtitkárként tevékenykedik majd, és a közigazgatási-szakmai feladatokért fog felelni. Gilyán György, a kancellária jelenlegi szakállamtitkára a Külügyminisztérium szakállamtitkára lesz.

Az Elektronikuskormányzat-központ kormánybiztosi feladatait ezentúl - az államtitkári tisztségét megtartó - Baja Ferenc látja el, a központ eddigi vezetője, Simon Géza más fontos tisztséget kap. A kormányszóvivő elmondta: Sárközy Tamás jogászprofesszor a miniszterelnök tanácsadója lesz, de nem munkaviszony keretében, mert a tisztségét egyetemi tanári munkája mellett látja majd el. Sárközy Tamás részt vesz majd az államtitkári értekezleteken. A kormányszóvivő hozzátette: miniszteri szinten semmilyen formában nem várható változás.