Takács szerint puhaságát kifogásolta Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Nem tartotta kemény kézzel a gyeplőt - Takács Albert szerint a kormányfő ezzel indokolta leváltását az igazságügyi tárca éléről. Takács az MTI-nek adott interjúban azt mondta: nem konkrét ügyek miatt menesztették.
Vágólapra másolva!

Nem konkrét ügyek miatt kell távoznia a rendészeti és igazságügyi miniszternek - mondta az MTI-nek adott interjúban Takács Albert, aki szerint felmentésének hivatalos oka az volt, hogy hatékonyabb, céltudatosabb, keményebb minisztériumi vezetésre van szükség. "Nem voltam elég aktív a jogalkotási folyamatok irányításában" - sorolta az indokokat.

Takács szerint a működésének egészéből alakulhatott ki a kormányfőben az a benyomás, hogy "nem elég kemény kézzel fogja a gyeplőt". Arra a kérdésre, hogy szerinte elég határozott-e minisztériumi vezetőként, azt mondta: "biztosan lehet ezt jobban is csinálni, ezt nem vitatom, de nincs olyanfajta bűntudatom, hogy erőlködtem volna egy olyan pozícióban, amelyről a kezdettől fogva lehetett tudni, hogy nem fog menni".

Takács Albert működőképesnek nevezte az igazságügyi és rendészeti feladatokat együttesen ellátó minisztériumot. Hozzátette: nem tapasztalt olyan problémát, amely a két terület ismételt szétválasztását indokolná. A jövőbeni terveiről azt mondta: valószínűleg egyetemi oktatással fog foglalkozni, illetve magánügyvédi praxist folytat, ahogyan korábban tette.

Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden jelentette be: Draskovics Tibor váltja Takács Albertet az igazságügyi és rendészeti miniszteri poszton jövő hétfőtől.