Távozik a rasszista bejegyzéseket író ügyész

Vágólapra másolva!
Önként jelentkezett és lemondott hivataláról az a budapesti ügyész, aki egy internetes fórumon rasszista bejelentéseket tett. A fajgyűlölő bejegyzésekre kedden hívták fel az ügyészség figyelmét.
Vágólapra másolva!

A Legfőbb Ügyészségen és a Fővárosi Főügyészségen indított vizsgálat lezárulta előtt jelentkezett és lemondott az a budapesti kerületi ügyészségen dolgozó ügyész, akiről kiderült, hogy rasszista hangvételű bejegyzéseket írt egy internetes fórumra - közölte az ügyészség szóvivője pénteken. Még kedden levélben jelezték az ügyészségnek, hogy a szervezet azonosítócíméről írt valaki antiszemita, rasszista és szélsőséges hangvételű bejegyzéseket egy internetes fórumra.

Az ügyben azonnal vizsgálat indult, amelynek során 3200 számítógépet kellett volna átvizsgálni. A vizsgálat befejeződése előtt a keresett ügyész önként jelentkezett csütörtökön - mondta Borbély Zoltán. "Önként, de a vizsgálatok várható sikerességének hatására lemondott" - tette hozzá. A lemondás egyoldalúan megszünteti az ügyészi szolgálati viszonyt, ezért a fegyelmi vizsgálat szükségtelenné vált.