Első fokon elítéltek két bántalmazó rendőrt

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Bíróság bántalmazás és könnyű testi sértés miatt egy év felfüggesztett börtönre ítélt két rendőrt. A két korábbi törzsőrmester még 2006 őszén egy kapualjban bántalmazott egy férfit. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság hétfőn felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt két rendőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt. A rendőrök 2006 őszén egy Erzsébet körúti kapualjban bántalmaztak egy férfit a bíróság szerint. Az ítélet nem jogerős.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség három rendőr ellen emelt vádat. A bíróság azonban megállapította, hogy a harmadrendű vádlott nem vett részt az elfogásban, így őt felmentette vád alól.

Az első- és másodrendű vádlottakat - mindketten törzsőrmesterek - azonban hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és könnyű testi sértés miatt egy-egy év börtönbüntetésre ítélték, amit két év próbaidőre felfüggesztettek. A bíróság előzetesen mentesítette a rendőröket a hátrányos jogkövetkezmények alól, és egy rendfokozattal alacsonyabb beosztásba helyezte őket.