Cáfolja a kormány a vizitdíjemelést

Vágólapra másolva!
Nyilatkozatban és sajtótájékoztatón is cáfolták a kormánypártok, valamint az egészségügyi miniszter, hogy a kormány a vizitdíj ezer forintra emelését fontolgatná. A hazugságnak minősített hírt a Magyar Nemzet írta meg szocialista forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

"1000 forintos vizitdíj?" címmel közölt cikket a Magyar Nemzet. A lap meg nem nevezett szocialista politikusokra hivatkozva azt írta: a kormány terveiben lehetőségként szerepel a vizitdíj többszörösére emelése, így - hacsak a népszavazáson nem szavazzák le eredményesen - várhatóan emelés lesz, a Magyar Nemzet szerint.

A kormánynak nem áll szándékában a vízitdíj vagy a kórházi napidíj emelése - jelentette ki Horn Gábor SZDSZ-es politikus és Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a külön e témában tartott sajtótájékoztatón. Szerintük a vizitdíj emelése "tarthatatlan és elfogadhatatlan hazugság".

A témában az MSZP is megszólalt: Nyakó István szóvivő is cáfolta a hírt. "Nem lehetett olyan szocialista politikus a forrása a Magyar Nemzetnek, aki ezt az álhírt megerősíthette" - jelentette ki. Nyakó "szemenszedett hazugságnak" és "politikai kútmérgezésnek" minősítette a hírt.