Konzervatívabb BKV-kommunikációt akar a főváros

Vágólapra másolva!
Konzervatívabb kommunikációra szólította fel a BKV-t  a főváros. A gazdasági bizottság arról is döntött, hogy a használt buszokkal kapcsolatos botrányról meghallgatja Antall Attilát, a BKV igazgatóját is. A Magyar Nemzet szerint a BKV a döntéseket politikai támadásnak minősítette, a közlekedési vállalat viszont közölte az [origo]-val: soha nem keveredtek vitába a fővárossal.
Vágólapra másolva!

Saját százszázalékos tulajdonosával, a fővárossal is vitába keveredett a BKV a használt buszok ügyében - állította a Magyar Nemzet, a BKV azonban ezt cáfolta. A használt járművek vásárlására kiírt korábbi tenderen csak egyetlen cég, az Alfa Busz indult, amellyel a Heti Válász információi szerint a BKV vezérigazgatójának fia is kapcsolatban állt. Bár a tendert a BKV azóta visszavonta, a főváros korábban úgy döntött: felügyelőbizottsági vizsgálatot kell indítani a közlekedési vállalatnál.

A lap szerint kedden, a fővárosi gazdasági bizottság ülésén úgy döntöttek: az ügyben személyesen is meg akarják hallgatni Antal Attila vezérigazgatót. Ezen kívül konzervatívabb kommunikációra szólították fel a BKV-t - írja a Magyar Nemzet, melynek adatai szerint a BKV 80 milliárdos adósságállománnyal és 8 milliárdos működési hiánnyal küzd.

A Magyar Nemzet szerint tulajdonosával szembekerülő BKV vezérigazgató-helyettese, Regőczi Miklós a BKV-t a használt buszokkal kapcsolatban ért támadásokra azt mondta: mindez szakmai alapokat nélkülöző, politikai eljárás. A BKV ugyanakkor azt közölte az [origo]-val: a cég menedzsmentje soha nem szállt szembe a tulajdonos főváros döntéseivel, és nem keveredett vele vitába. Együttműködik a használtbuszokkal kapcsolatos vizsgálatban is.