Ismét lehet pályázni a tévéelnöki posztra

Vágólapra másolva!
Három hónapig vezető nélkül marad a Magyar Televízió, mert a posztra már másodízben kiírt pályázat csak június 3-án dől el. A jelenlegi elnök mandátuma március elején lejár.
Vágólapra másolva!

Június 3-ig döntenek a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjának betöltéséről - derül ki a tisztségre kiírt, a lapokban hétfőn megjelent pályázat szövegéből; így már biztosan legalább három hónapig választott vezető nélkül marad a köztelevízió.

A pályázati anyagot márciustól lehet megvásárolni, a pályamunkákat pedig május 5-én adhatják le a jelentkezők, akiket utána hallgat meg a tévét felügyelő közalapítvány kuratóriuma. A pályázati feltételek egy ponton változtak az előző, novemberben közzétett felhíváshoz képest: már nem elvárás a tárgyalóképes angol nyelvtudás mellett egy másik nyelv ismerete.

Március elején jár le Rudi Zoltán tévéelnöki mandátuma; a kuratóriumi elnökség még október 17-én döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a tisztségre. A jelentkezéshez szükséges csomagot az első körben hatan vásárolták meg, s közülük hárman - Hammer Ferenc szociológus, médiakutató, Rudi Zoltán tévéelnök és az MTV mellett korábban több kereskedelmi csatornánál is dolgozó Szabó Stein Imre - nyújtották be elképzeléseiket. A kuratóriumi elnökség februárban nem tudott elnököt jelölni, mert egyik pályázó sem kapott kellő támogatást.