Félmilliárdért íratott tanulmányokat az NFÜ

Vágólapra másolva!
Több mint 260 tanulmányt készíttetett külső cégekkel - darabját átlagosan 2 millió forintért - az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Hivatal - írja hétfői számában a Magyar Nemzet. A szervezet állítólag azzal indokolta a külsősöknek adott megbízásokat, hogy kevés saját tisztviselőjük van, de azt nem volt hajlandó megmondani, mégis hányan dolgoznak a hivatalban.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két és fél év alatt több mint 260 tanulmány elkészítésére adott megbízást külsős cégeknek az uniós források elosztását koordináló Nemzeti Fejlesztési Hivatal (NFÜ) 530 millió forintért - írja a Magyar Nemzet, amely szerint ennél valószínűleg még magasabb összegről van szó, de a hivatal csak a már elkészült írások ellenértéket adta meg. Így számításaik szerint a tanulmányok átlagosan kétmillió forintba kerültek.

A lapnak az NFÜ azzal indokolta a külsős cégek közreműködését, hogy a "feladatokhoz képest szűkös tisztviselői létszámával" nem tudták volna elvégezni munkájukat. A lap szerint ugyanakkor nem voltak hajlandók közölni azt, hogy a szervezetnek hány alkalmazottja van, illetve hogyan alakult a munkavállalók száma az elmúlt években. A cikkben megjegyzik, hogy a Bajnai Gordon felügyelete alatt álló hivatal munkáját egy sor másik szervezet is segíti, ilyen például a Nemzeti Fejlesztési Tanács, vagy a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület.