Válságtanácskozást tartott az SZDSZ

Vágólapra másolva!
Az elnökválasztás körüli botrány miatt informális válságtanácskozást tartott az SZDSZ a hétvégén - írja a Népszabadság. A lap névtelen informátoraira hivatkozva arról számol be, hogy a helyzet elmérgesedett Kóka János és Fodor Gábor hívei között, mintha újrakezdődött volna az elnökválasztási kampány.
Vágólapra másolva!

Válságtanácskozást tartott az SZDSZ vezérkara szombaton egy fővárosi szállodában, amelyen elsősorban a tavalyi elnökválasztás körül kibontakozott botrányról tanácskoztak - értesült a Népszabadság, amely szerint az informális megbeszélésen a parlamenti képviselők, ügyvivők, valamint a megyei elnökök vettek részt.

A lapnak nevét vállalva senki nem nyilatkozott, de forrásaik szerint a megbeszélésen a liberális párt elnökválasztásán történt lehetséges csalásról, a baranyai, és borsodi tömeges tagbeléptetésekről, illetve a pár hónap múlva megrendezendő rendkívüli tisztújításról esett szó.

A Népszabadság azt írja: Fodor Gábor, illetve támogatóinak felelősségéről is tárgyaltak, mert - a lap megfogalmazása szerint - a párt vezetősége megelégelte, hogy a zárt testületi ülésekről úgymond tendenciózusan szivárognak ki információk. A Kókát támogatók szerint állítólag Fodor hívei akarják ilyen módon aláásni a pártelnök helyzetét. A Népszabadságnak egyik forrása egyenesen azt állította: megkezdődött az elnökválasztási kampány, kiújult, sőt tovább mélyült tehát a Kóka János, illetve Fodor Gábor támogatói közötti feszültség.

A lapnak Kóka János a tanácskozásról mindössze azt nyilatkozta: a párt összezárt a vezetői mögött. Ennek ellenére szerinte az SZDSZ-nek küldöttgyűlést kell tartania, mert a lehető legerősebb felhatalmazásra lesz szüksége a párt ügyeinek rendbetételére - a politikus a lap szerint úgy fogalmazott: ahhoz, hogy "megtisztíthassák a pártot a politikai terroristáktól" -, valamint a programjuk végigviteléhez.