Megérkeztek a golyóálló kormányzati Audik

Vágólapra másolva!
Megérkeztek Magyarországra azok a páncélozott Audi A8-as luxusautók, amelyeket a kormányfő és más védett személyek szállítására rendelt a rendőrség. A Köztársasági Őrezred összesen 14, különböző típusú autót szerez be 370 millióért, a részleteket államtitokká nyilvánították.
Vágólapra másolva!

Rövidesen üzembe helyezik azt a három páncélozott, golyóálló Audit, amelyet a Köztársasági Őrezred szerzett be a miniszterelnök és más védett vezetők szállítására - tudta meg a Havaria Press. A hírügynökség szerint a három A8-as luxusautó megvásárlása része annak a 14 darabos, 370 millió forintos autóbeszerzési programnak, melyre az országos rendőrfőkapitány felmentést kért a közbeszerzési eljárás alól.

A speciális, 450 lóerős, akár komolyabb terrortámadásnak is ellenálló A8-asok mellett öt, ősszkerékhajtású Audi Q7-es luxusterepjárót, két Mercedes mikrobuszt, valamint négy, felső-közép kategóriás Volkswagen Passatot szereztek be. Mivel a beszerzés valamennyi részlete államtitok, nem lehet tudni, milyen felszereltséggel érkeztek az autócsodák, illetve mennyibe kerültek az autók külön-külön.

A Fidesz elfogadhatatlannak és felesleges pénzkidobásnak tartja, hogy a kormány újabb luxusautókat rendelt - erről Kontrát Károly, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője beszélt. Kontrát közölte: miközben Magyarországon szociális válság van, és az embereknek vizitdíjat, kórházi napidíjat és tandíjat kell fizetniük, a kormány feleslegesen költ el ennyi pénzt.