Nem büntetik meg a széf nélküli kórházakat

Vágólapra másolva!
Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem bünteti meg a szaktárca azokat a kórházakat, amelyek nem tesznek minden kórházi ágy mellé széfet. Valamilyen módon azonban biztosítaniuk kell az intézményeknek az értékmegőrzést.
Vágólapra másolva!

Mégsem büntetik meg azokat a kórházakat, amelyek nem szereznek be minden ágy mellé széfet, mert az MSZP megegyezett az Egészségügyi Minisztériummal az erről szóló rendelet módosításáról - közölte Schvarcz Tibor szocialista szakpolitikus.

Az egészségügyi bizottság MSZP-s alelnöke azt mondta: a tárca nem annyira könnyen, de végül elfogadta a javaslatot, amelynek értelmében mégsem változik azoknak az intézményeknek az OEP-finanszírozása, amelyek nem tesznek minden kórházi ágy mellé széfet.

Mint mondta, az MSZP az eredeti rendeletet ésszerűtlennek tartotta és a kórházak is tiltakoztak. Schvarcz Tibor közölte: a módosítás szerint a kórházi osztályoknak valamiféle értékmegőrzési lehetőséget biztosítaniuk kell, de nem feltétlenül szükséges, hogy ez ágy mellé rendelt széf legyen.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter tavaly decemberben jelentette be, hogy 2008. február 15-től kötelező lesz minden kórházi ágyhoz széfet biztosítani, megelőzendő a kórházi lopásokat. A miniszter akkor közölte: a széfek beszerzését az intézményeknek kell megoldaniuk, azonban ehhez 600 millió forintot ad a tárca, amely összeget még december végéig megkapják a kórházak.