Horváth Ágnes: mégis megbüntetik a széf nélküli kórházakat

Vágólapra másolva!
Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szerint "kínos félreértés" volt az a hétfői MSZP-s bejelentés, miszerint mégsem büntetik meg a hiányzó széfekért a kórházakat - számolt be róla a keddi Népszabadság. A tárca közölte: kötelező március 9-ig megrendelni a széfeket minden kórháznak.
Vágólapra másolva!

Az MSZP szakpolitikusa, Schvarz Tibor hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a szocialisták megegyeztek az egészségügyi tárcával a széfekről szóló rendelet módosításáról. Schvarz szerint a nagyobbik kormánypártnak sikerült elérnie, hogy ne változzon azoknak az intézményeknek az OEP-finanszírozása, amelyek nem szerelnek minden kórházi ágy mellé széfet. Az állítólagos módosítás értelmében csak annyi lett volna kötelező, hogy a kórházi osztályak biztosítsanak valamilyen értékmegőrzési lehetőséget.

Néhány óra telt csak el Schvarz bejelentése után, de Horváth Ágnes egészségügyi miniszter már azt nyilatkozta: kínos félreértésről van szó - írta a Népszabadság. Szerinte szó sincs arról, hogy az MSZP közbenjárására ne büntetnék meg a széfbeszerelést elmulasztó kórházakat. Március 9-e a határidő, eddig minden kórháznak igazolnia kell, hogy legalább már megrendelte a széfeket. Kundra Anna, a tárca sajtófőnöke a Népszabadságnak azt mondta: már csak tíz olyan intézmény van, amely még nem adta le a rendelést. Schvarz Tibort nem tudta elérni hétfőn a napilap szerkesztősége.