20 millió tűnt el a Sikló kasszájából

Vágólapra másolva!
Húsz millió forint tűnt el a budavári Sikló kasszájából. A rendőrség nyomozást indított, de részleteket egyelőre nem közölt. Nem tudni, hogy a húsz millió forint mekkora időszak bevétele, de egy oda-vissza út ára 1300 forint.
Vágólapra másolva!

Közel 20 millió forint tűnt el a BKV Zrt. által üzemeltetett budavári Sikló kasszájából. A sikkasztás tényét a közlekedési vállalat sajtószóvivője is elismerte, aki azt is elmondta, hogy a vállalat vezetője 2007 decemberében sikkasztás alapos gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen az I. kerületi Rendőrkapitányságon.

A BRFK - pótfeljelentést követően - idén januárjában kezdte meg a nyomozást. A BKV - a nyomozás érdekeire hivatkozva - egyéb információt nem közölt, ezért egyelőre azt sem tudni, mennyi idő alatt sikkasztották el a milliókat.

A közlekedési vállalat Siklónál dolgozó munkatársai nem kommentálták az esetet. Az [origo]-nak azt mondták, ők nem tudnak semmit az ügyről, és a Sikló átlagos forgalmáról sem akartak nyilatkozni.

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Költséges mulatság

A Sikló a Clark Ádám tér és a Budai Vár között, két sínpályán szállít utasokat. A kellemes panorámát nyújtó szolgáltatást elsősorban a Budapestre látogató külföldi turisták veszik igénybe. A menetjegy ára 700 forint, míg az oda-vissza utazásért 1300 forintot kérnek. A járműre nem érvényesek sem a havi-, sem az éves bérletek.