Visszadobták a gyanúsított Gergényi panaszát

Vágólapra másolva!
A Katonai Főügyészség eluasította Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány panaszát. Gergényit szolgálati visszaéléssel gyanúsítják, két volt rendőri vezetővel együtt emiatt tett panaszt a BRFK korábbi vezetője - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt a Magyar Nemzet értesülései szereint szolgálati visszaéléssel gyanúsítják. A BRFK korábbi vezetőjét egy éve jelentette fel egy jogtalanul elbocsátott beosztottja.

A rendőrt egy súlyos testi sértés miatt indult belső vizsgálat nyomán bocsátottak el, de még azelőtt, hogy bíróság is kimondta volna a bűnösségét. Ráadásul később fel is mentették. A férfi munkaügyi bírósághoz fordult, amely jogellenesnek mondta ki az elbocsátását, ám a rendőri vezetés - így Gergényi Péter - sokáig nem vett tudomást az ítéletről. Később visszevették, de alacsonyabb pozícioba helyezték vissza. Több rendőr is hasonlóan járt - írta a Magyar Nemzet.

Gergényi Péter ezután gyanúsított lett, majd két másik volt rendőri vezetővel együtt panaszt tett a Katonai Főügyészségen, mindannyian gyanúsításukat kifogásolták. A Magyar Nemzet úgy tudja, a vádemelés Gergényi és a két volt vezető ellen napokon belül vádat emelhetnek. Gergényi ügyvédje nem akart nyilatkozni az ügyről a Magyar Nemzetnek.