Régi tagok hagyták el az MSZP-t a fővárosban

Vágólapra másolva!
A szociáldemokrata párt tagsága ötven taggal bővült a Józsefvárosban - az átigazoltak csaknem fele eddig az MSZP-ben politizált. A szociáldemokraták közé állt Hárs Gábor is, aki országgyűlési képviselő, és az MSZP helyi szervezetét vezette évekig - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A fővárosi MSZP újabb tagokat veszített kedden, a józsefvárosi szervezetből 24-en léptek át a szociáldemokrata pártba (MSZDP). Köztük van Hárs Gábor is, aki az MSZP helyi szervezetének elnöke volt több éven át, a Józsefvárosban az önkormányzati választásokon a szocialisták listavezetője volt. Hárs emellett országgyűlési képviselőként az MSZP-frakcióban ült - írja a Népszabadság.

A lap úgy tudja frakciótagság megmarad, Hárs a parlamentben a továbbiakban is az MSZP soraiban fog ülni. Az MSZP-frakció tagja Kapolyi László, az MSZDP elnöke is, a két párt együttműködési megállapodása alapján ez lehetséges.

Kapolyi László megerősítette a Népszabadság értesüléseit, de megjegyezte: az MSZDP-be ötvenen léptek be a Józsefvárosban, közülük csak 24-en voltak korábban MSZP-tagok. Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke pedig úgy reagált a hírre: Hárs az első, "és remélhetőleg az utolsó", aki úgy lép át, hogy sem az országgyűlési, sem a helyi frakciót nem hagyja el". Szerinte ugyanakkor ezek a pártváltások ártanak az MSZP és az MSZDP közös tevékenységének.

A Népszabadság forrásai szerint ki kellene vizsgálni a folyamatot, mert nem ez volt az első eset, amikor szocialisták az MSZDP-ben keresték tovább az érvényesülési lehetőségeket. Januárban Zuglóban váltott az MSZDP-re három szocialista önkormányzati képviselő - egyikük az alpolgármester volt. Óbudán ugyanekkor kilencen cserélték le az MSZDP-re pártjukat.