Sorozatban törik fel az autókat Hevesben

Vágólapra másolva!
Sok autót törtek fel idén Heves megyében, a rendőrség azt kéri a lakosságtól, hogy ne hagyják értékeiket a járművekben. Több mint harminc autóból vittek el különféle értékeket, bennhagyott táskákat és céges iratokat.
Vágólapra másolva!

Az autóban hagyott értékek hatékonyabb védelmét kéri a lakosságtól a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság mivel két hónap alatt 30 gépkocsit törtek fel a megyében. A főkapitányság adatai szerint januárban és februárban csaknem ötmillió forintnyi értéket zsákmányoltak a feltört autókból a bűnözők, a járművekben pedig további több mint 800 ezer forint kár keletkezett - ismertette a főkapitányság sajtószóvivője, Soltész Bálint.

A rendőrök szerint a bűncselekmények nagy hányada megelőzhető lett volna, ha a sértettek nem hagynak a gépkocsiban látható helyen értékeket. Húsz esetben például a gépjárműben hagyott táskára figyeltek fel az elkövetők. A tolvajok a személyes iratokon és készpénzen túl, 12 számlatömböt vagy bélyegzőt, öt különböző céges iratot, négy mobiltelefont, továbbá laptopot, fényképezőgépet, autó-hifi berendezést és navigációs készüléket vittek el a feltört járművekből.