Elrontott etetőszékeket hív vissza az IKEA

Vágólapra másolva!
Könnyen kilazuló lábközi tartó miatt hív vissza etetőszékeket az IKEA. A bevitt hibás termékekért újat kapnak a vásárlók. A visszahívás az idén januárban és februárban forgalomba került GULLIVER típusú etetőszékeket érinti.
Vágólapra másolva!

Visszahívja az összes 2008. januárban vagy februárban eladott GULLIVER típusú etetőszéket az IKEA. A svéd tulajdonú áruházlánc közleménye szerint egy németországi eset miatt döntöttek így. Ott az egyik etetőszék ülésének lábközi tartója - amelynek az övvel együtt az a feladata, hogy megakadályozza a gyermek kicsúszását a székből - összeszerelés után kilazult.

A termék értékesítését azonnal leállították, és vizsgálatot rendeltek el. Kiderült, hogy a hibát emberi mulasztás okozta az Európában gyártott, részben kézzel készülő etetőszék esetében. A hibát azóta kiküszöbölték.

Az érintett GULLIVER etetőszékek csak 2008. januárban és februárban kerültek forgalomban Európában. A hibás termékeket az ülés alatti jelzésekkel lehet azonosítani: a gyártás idő (év/hét) és a beszállító ötjegyű azonosítószáma alapján. A hibás termékeken a gyártási idő 0801, 0802, 0803, 0804, 0805, 0806, 0807 és 0808 lehet, illetve a beszállító azonosítója: 13755.

A visszavitt hibás etetőszékek helyett újat adnak az áruházakban. A társaság közleménye szerint a hibás ternékkel kapcsolatban eddig semmilyen személyi sérülés nem történt.

OS