Nyomoznak az emeletről kizuhant fiú ügyében

Vágólapra másolva!
Az esés következtében szerzett belső vérzések okozták annak a 13 éves mosonmagyaróvári fiúnak a halálát, aki vasárnap kizuhant a harmadik emeletről - állapította meg a boncolás. A rendőrség nyomozást indított, hogy kiderüljön, minden segítséget megadtak-e társai az ittas fiúnak, illetve befolyásolta-e a kórházi ellátást az, hogy eltitkolták a történteket.
Vágólapra másolva!

Nyomozást rendelt el a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a harmadik emeletről kizuhant 13 éves mosonmagyaróvári fiú ügyében, hogy tisztázzák a tragédia körülményeit, és megállapítsák, terhel-e valakit felelősség a történtekért - mondta Kocsis Tünde alezredes csütörtökön az MTI-nek.

A jelenleg rendelkezésre álló dokumentumok szerint diagnosztikus tévedés történt - mondta Vermes Tamás, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház igazgatója. Hogy ez foglalkozási szabályszegés is volt-e, azt már a rendőrségi vizsgálatnak kell eldönteni.

A fiú vasárnap hajnalban halt meg, azt követően, hogy kizuhant egy harmadik emeleti lakásból, ahol társaival házibulit tartottak. A többiek lementek érte, feltámogatták a lakásba, és szóltak a szüleinek, hogy rosszul van. A fiú hazaérve egyre rosszabbul lett, de szülei annak tulajdonították a rosszullétet, hogy esetleg túl sok alkoholt fogyasztott. A gyereket a mentők kórházba szállították, ahol meghalt.

A hétfői boncolás megállapította, hogy a zuhanást követően megsérültek a fiú létfontossági szervei, megrepedt a mája és a lépe is. Az ebből adódó belső vérzés okozta a halálát. Kocsis Tünde elmondása szerint a váralkohol vizsgálat megerősítette, hogy a fiú ittas volt. A rendőrségi nyomozás elrendelését azzal indokolta, hogy bár a fiú halála ügyében folytatott államigazgatási eljárás az idegenkezűséget kizárta, azt is ki kell deríteni, hogy terhel-e felelősség valakit a tragédiáért.

A buliban tartózkodó gyerekek - akiknek szavahihetősége az eddigi meghallgatásaik alapján kétségbe vonható - értesítették ugyan a szerencsétlenül járt fiú szüleit, kérdés viszont, hogy minden elvárható segítséget megadtak-e. A segítségnyújtás elmulasztását kizárólag a 14 évnél idősebb fiatalok esetében lehet felvetni.

A sajtóreferens szerint azt is vizsgálják, mennyiben befolyásolta a kórházban lefolytatott eljárást az a tény, hogy a házibuli résztvevői eltitkolták, a fiú rosszulléte azzal magyarázható, hogy kizuhant a harmadik emeletről. A boncolásnál jelenlévő orvos szakértő úgy nyilatkozott: az azonnali orvosi ellátás megmenthette volna a gyerek életét.