Egy év felfüggesztettet kapott Sas József

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetést és háromszázezer forintos büntetést szabott ki a bíróság Sas József humoristára adócsalás miatt. A hétfői elsőfokú ítélet nem jogerős: a védelem fellebbezett, az ügyész gondolkodási időt kért.
Vágólapra másolva!

Egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztést és 300 ezer forint pénzmellékbüntetést szabott ki az elsőfokú bíróság Sas Józsefre, a Mikroszkóp Színpad igazgatójára hétfőn - mondta el az [origo]-nak Zamecsnik Péter, a humorista ügyvédje.

Sas Józsefet tízrendbeli személy jövedelemadó-csalással vádolták - négyben elítélte, hatban felmentette a bíróság. Az ítélet nem jogerős. A védelem fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Sas ellen még 2005-ben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. Eszerint Sas 1997-ben színlelt megállapodást kötött B. Béla elsőrendű vádlottal azzal a céllal, hogy kikerülje az adófizetési kötelezettséget.

Zamecsnik szerint a bíróság hétfőn megállapította: Sasnak már nincs tartozása az állammal szemben. Önrevízióval teljesített a befizetési kötelezettségét, pótlólag bevallotta a jövedelmet. Abban a hat esetben, amelyben felmentették, az ítélet szerint nem neki volt adóbevallási kötelezettsége.

A humorista az ítélethirdetés előtti utolsó tárgyalási napon ártatlannak vallotta magát.