Parkolóórák lesznek a vizitdíj-automatákból Miskolcon

Vágólapra másolva!
Áprilistól parkolóóra lesz abból a nyolc vizitdíj-automatából, amelyek a népszavazás után feleslegessé váltak Miskolcon. A borsodi megyeszékhelyen állították fel elsőként az országban a gépeket, még tavaly februárban.
Vágólapra másolva!

Parkolóóraként funkcionálnak áprilistól azok a vizitdíj-automaták, amelyek Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház területén találhatók - mondta Csiba Gábor, az intézmény főigazgató-főorvosa.

Az országban elsőként - tavaly február másodikán - Miskolcon, a megyei kórház bejáratánál állították üzembe a vizitdíj-automatát, amelyből az első nyugtát annak idején Horváth Ágnes, az egészségügyi tárca vezetője, akkor még államtitkára vette ki.

A megyei kórház területén most összesen nyolc ilyen gép üzemel, amelyek szoftvere lényegében megegyezik a parkolóórákéval. Így semmi akadálya, hogy továbbra is működjenek - igaz, más funkcióval - a kórház 24 hektáros területén - mondta Csiba Gábor, megemlítve: jelenleg is fizetni kell az autósoknak a kórház területére való behajtásért.

A díjat ezután nem a kapus szedi be, a pénzt az automatákba kell bedobni - tette hozzá a főigazgató-főorvos.