Sikkasztással gyanúsítanak egy fideszes politikust

Vágólapra másolva!
A rendőrség vádemelési javaslattal zárta le annak a tatabányai fideszes politikusnak az ügyét, akit sikkasztással gyanúsítanak. A nyomozók szerint a helyi képviselő a Majki Népfőiskolai Társaság számlájáról utalva kötött magának életbiztosítást.
Vágólapra másolva!

Vádemelési javaslattal fejezte be a rendőrség a Majki Népfőiskolai Társaság volt vezetője ellen folytatott nyomozást, és a hét elején átadta az ügyet a tatabányai városi ügyészségnek. A Népszabadság szerint a nyomozás Bereznai Csaba ellen folyt, aki a tatabányai közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője.

A megyei főügyészség csoportvezető ügyésze, Sövény Andorné az [origo]-nak elmondta, a Majki Népfőiskolai Társaság volt elnökét egy rendbeli, folytatólagosan, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztással gyanúsítja a rendőrség. A gyanú szerint 2005 szeptemberében életbiztosítást kötött 5, illetve 20 évre, amelynek kedvezményezettje az egyik hozzátartozója volt. A nyomozók szerint 2005 szeptembere és 2006 októbere között 7,5 millió forintot utalt át a népfőiskolai társaság számlájáról a biztosítónak - tudtuk meg az ügyésztől.

Mivel a rendőrség úgy ítélte meg, hogy ezek az ügyletek nem voltak összeegyeztethetőek a népfőiskola alapszabály szerinti tevékenységével, ezért vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást - mondta Sövény Andorné, hozzátéve, az ügyészségnek 30 napja van arra, hogy eldöntse, vádat emel-e az ügyben. Az [origo] próbálta elérni Bereznai Csabát, de egyelőre nem sikerült.