Vágólapra másolva!
A Hír Tv munkatársai bukósisakban és sajtó feliratú mellényben jelentek meg a Pénzügyminisztérium keddi tájékoztatóján. A tévé munkatársai valószínűleg azért mentek védőruhában, mert Veres János hétfőn meglökte a televízió munkatársait.
Vágólapra másolva!

Bukósisakban és sajtó feliratú mellényben jelentek meg a Hír Tv munkatársai a Pénzügyminisztérium keddi tájékoztatóján. Veres János pénzügyminiszter először távozásra szólította fel őket, majd arra kérte a kereskedelemi televízió riportereit, hogy ezentúl öt méteres távolságon belül ne közelítsék őt meg.

A televízió munkatársai nem adtak magyarázatot a Pénzügyminisztérium keddenként tartott szokásos sajtótájékoztatóján szokatlannak számító öltözetükre. A Magyar Nemzet című napilap írt keddi számában arról, hogy Veres János pénzügyminiszter "nekitámadt" a Hír Tv riporterének, aki kérdéseket kívánt neki feltenni. A napilap írása szerint "a tárcavezető válasz helyett a vállával egyszerűen a kameraállványnak lökte a kérdezőt".

Veres János az államháztartási tájékoztatón elmondta: elege van abból, hogy a Hír Tv szórakozik vele és családjával, arról pedig nem tehet, hogy a riporter sem lát hátrafelé, így amikor eléállt megakadályozva a továbbhaladásban, majd hátrafelé ment, a kameraállványnak ütközött.

A Hír Tv riportere a keddi tájékoztatón az adócsalásért börtönbe zárt egykori üzlettársáról kérdezte a minisztert, aki nem válaszolt a kérdésre.