Az ír gázolóról tárgyal Draskovics

Vágólapra másolva!
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter március végén ismét kéri az ír gázoló kiadását ír kollégájától. Az ír férfi 2000-ben két gyereket gázolt el Leányfalun, majd a bírósági ítélet előtt elhagyta az országot.
Vágólapra másolva!

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter március 28-án találkozik a Magyarországra látogató ír igazságügy-miniszterrel - közölte a tárca sajtóosztálya. A találkozón feltehetően szóba kerül az ír gázoló ügye is, aki 2000-ben két gyereket gázolt el Leányfalun, majd a bírósági ítélet előtt elhagyta az országot.

Draskovics a tervek szerint arról fog beszélni, hogy szerinte a magyar közvélemény joggal várja el, hogy az ilyen esetek ne maradhassanak következmény nélkül - közölte az igazságügyi tárca sajtóosztálya.

Egyelőre nem tudni, hogy Draskovics hatással tud-e lenni az ügyre, ugyanis az ír törvények értelmében csak akkor kerülhet sor kiadatásra, ha a kért személy az igazságszolgáltatás elől menekülve távozik az adott országból, de jelen esetben az írek szerint nem erről volt szó, a gázoló férfi jogszerűen hagyta el Magyarországot. Távollétében 18 hónap börtönbüntetésre ítélték.