Eddig nem dobtak fel egy rendbontót se

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a budapesti rendőrkapitány félmillió forintot adna minden egyes rendbontóért, eddig egy állampolgári bejelentés sem érkezett a rendőrségre a március 15-i zavargások ügyében. A BRFK parancsnoka egy 12 fős nyomozócsoportot állított fel, hogy elemezzék a március 15-én dokumentált jogsértéseket és felkutassák azokat, akik az esti rendbontásban részt vettek.
Vágólapra másolva!

A félmillió forintos nyomravezetői díj ellenére csütörtökön délelőttig még senki nem jelentkezett telefonon a rendőrségnél, hogy felismert volna bárkit azok közül, akiket a március 15-én elkövetett jogsértések miatt keresnek - tudta meg az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztályától.

A tájékoztatás szerint egyelőre sem az ingyenesen hívható 06-80-555-111 telefontanú zöldszámán, sem a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon nem jelentkezett senki, hogy felismerte volna a március 15-én jogsértést elkövetők valamelyikét. Arról nem tudtak tájékoztatást adni, hogy személyesen vagy más rendőrkapitányságnál tett-e bejelentést valaki. A BRFK parancsnoka, Tóth Gábor dandártábornok egy 12 fős nyomozócsoportot állított fel, hogy elemezzék a március 15-én dokumentált jogsértéseket és felkutassák azokat, akik az esti rendbontásban részt vettek. A rendőrség egyelőre négy személy azonosításához kéri a lakosság segítségét, a férfiak fényképét a rendőrség az interneten tette közzé még szerdán délután.

Mint ismert, a budapesti főkapitány kedden minden egyes személy azonosítása esetén félmillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével a hatóságok azonosíthatják és bűnösségét is bizonyítani tudják. A bejelentőnek ismereteit az eljárás során tanúként is igazolnia kell. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi, a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.