Három bejelentés érkezett a rendbontókról

Vágólapra másolva!
Három olyan bejelentés érkezett a rendőrséghez, amelyben a bejelentők azt állítják, felismertek valakit azok közül, akik részt vettek a március 15-i zavargásokban. A budapesti rendőrfőkapitány korábban azt mondta: félmillió forintot adna minden egyes rendbontó azonosításáért.
Vágólapra másolva!

Már három telefonos bejelentés érkezett a rendőrséghez, hogy felismertek valakit azok közül, akiket a március 15-én történt zavargások miatt keresnek - tudta meg az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól.

Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány egy 12 fős nyomozócsoportot állított fel, hogy elemezzék a március 15-én dokumentált jogsértéseket és felkutassák azokat, akik a rendbontásban részt vettek.

A rendőrség egyelőre négy személy azonosításához kéri a lakosság segítségét, a férfiak fényképét a rendőrség a honlapján tette közzé szerdán. A főkapitány félmillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. A főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult, ahol a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom és több radikális szervezett tartott bejelentett rendezvényt.

Budaházy György felszólítására a tömeg megindult a Művészetek Palotájához, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével tartottak ünnepi műsort. A fiatalok többször összecsaptak a rendőrökkel, és rátámadtak újságírókra is.