Vágólapra másolva!
A borsodi álküldöttek ügyét vizsgáló Jüttner Csaba megyéjében, Szabolcsban is volt olyan SZDSZ-küldött, aki helyett valaki más szavazott a tavalyi elnökválasztáson. Így Jüttner most a saját megyéjében vizsgálhatja tovább a pártszakadással fenyegető botrány további részleteit.
Vágólapra másolva!

Vass Albert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gulács polgármestere sem volt jelen az SZDSZ 2007 márciusi tisztújító Küldöttgyűlésen, de helyette valaki aláírta a jelenléti ívet - erősítette meg a HírTV értesülését Jüttner Csaba, az SZDSZ megyei elnöke. Jüttner közleményében azt írja, az ügyben vizsgálatot indított, illetve okirathamisítás gyanúja miatt bejelentést tett a rendőrségen.

Korábban Kóka János pártelnök Jüttnert kérte fel arra, vizsgálja ki a borsodi álküldöttek ügyét. A jelentés szerint az elnökválasztó gyűlésen négy borsodi küldött nevében mások szavaztak. Azt, hogy az álküldöttek kire voksoltak - Kókára vagy pedig Fodor Gáborra -, a jelentés nem tudta megállapítani, mivel a szavazás titkos volt.

A pártban eltérően értelmezik a történteket. Kóka támogatói szerint a borsodi álküldöttek Fodort támogatták. Fodor támogatósi azonban azt emlegetik, hogy a botrányt kirobbantó Köteles Péter februárban a HírTV-ben egyértelműen azt mondta, Kóka érdekében történt a csalás.

Fodor támogatói azt szerették volna elérni, hogy ismételjék meg az elnökválasztsát, de ezt az ügyvivői testület (ÜT) csütörtök éjszaka elutasította, és a párt parlamentjeként működő országos tanács hatáskörébe utalta a kérdést, amely április 5-én szavaz. Válaszul Fodor, Béki Gabriella, John Emese és Szent-Iványi István felfüggesztették tagságukat az ÜT-ben.