Az MSZP nem döntött az egészségbiztosítási törvényről

Vágólapra másolva!
Nem vonná vissza az MSZP-frakció az egészségbiztosítási törvényt, de a képviselőcsoport még nem döntött a jogszabályt érintő kérdésben. Az SZDSZ szerint szükséges a magántőke az egészségbiztosításban, mert az teszi hatékonnyá a rendszert, de a liberális párt nyitott olyan kompromisszumra, ami a magántőke mellett egyéb megoldást is megenged.
Vágólapra másolva!

Az MSZP-frakció nem szeretné az egészségbiztosítási törvény visszavonását, a képviselőcsoport nem döntött semmilyen, a jogszabályt érintő kérdésben, a törvénymódosítást érintő munka nem biztos, hogy lezárul a március 29-i pártértekezlettel - mondta Varju László, a szocialisták frakcióvezető-helyettese a testület Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök részvételével zajló hétfői informális ülése utáni sajtótájékoztatón.

Az MSZP politikusa közölte: egyrészt semmilyen vitás kérdésben nem döntöttek, "minden javaslat él, kész forgatókönyvek nincsenek", másrészt nincs meghatározott időpontja a törvénymódosításnak. A március 29-i pártértekezleten folytatjuk a munkát, de nem biztos, hogy be is fejezzük - tette hozzá Varju László.

A frakcióvezető-helyettes kitért arra, hogy a képviselőcsoport ülésén a törvénymódosítás tartalmát illetően minden lehetséges megoldás felszínre került.

SZDSZ: Szükséges a magántőke

Horváth Ágnes az SZDSZ együttes ügyvivői testületi és frakcióülését követően azt nyilatkozta, szükséges a magántőke az egészségbiztosításban, mert az teszi hatékonnyá a rendszert, de a liberális párt nyitott olyan kompromisszumra, ami a magántőke mellett egyéb megoldást is megenged. Ezzel összefüggésben kitért arra, hogy az egyik szóba jöhető megoldás az Új tulajdonosi program lenne.

"Számunkra szükséges a magántőke, nem valamiféle dísz a rendszerben. A magántőke teszi hatékonnyá az egészségügyet. Ha nincs magántőke, nem lesz hatékony egészségbiztosításunk" - mondta az egészségügyi miniszter arra a kérdésre válaszolva, el tudja-e képzelni az SZDSZ az egészségbiztosítást a magántőke jelenléte nélkül.