Újabb álszavazóra bukkantak az SZDSZ-ben

Vágólapra másolva!
Egy, a Népszabadsághoz eljuttatott fotó tanúsága szerint Zagyvai Márton, Fodor Gábor kampánycsapatának egyik tagja is jogosulatlanul szavazott az SZDSZ tavalyi küldöttgyűlésén. Zagyvai elismerte hibáját, de azt mondta, csak egy, az alapszabályról szóló nyílt szavazáson voksolt más helyett, az elnökválasztáson nem.
Vágólapra másolva!

Egy újabb, az SZDSZ tavalyi küldöttgyűlésen történt szabálytalanságot ábrázoló fénykép került a Népszabadság birtokába. A lap keddi számában azt írja, a fotón Zagyvai Márton, Fodor Gábor legszűkebb kampánystábjának egyik tagja látható, a kezében egy szavazókártyával, pedig nem is volt regisztrált küldött.

A napilap kérdésére Zagyvai elismerte, hogy jogosulatlanul szavazott 2007. március 30-án, a küldöttgyűlés első napján, amikor feltartott egy szavazókártyát a nyilvános szavazáson. Zagyvai állítja, csak arról szavazott, hogy leszállítsák-e 16 évre a párttagság feltételeként szabott 18 éves korhatárt (végül nem szállították le). Zagyvai az SZDSZ Új Generáció egy választmányi tagjától kapta szavazókártyát, aki előzőleg mást is megkért a helyettesítésére.

Zagyvai szerint tévedése súlya össze nem hasonlítható össze az elmúlt hetekben napvilágra került, a tisztújításon elkövetett szabálytalanságokkal. zagyvaival együtt már hat olyan szavazó ismert, aki jogtalanul voksolt a küldöttgyűlésen: négy, jelen nem lévő borsod megyei küldött helyett mások vették fel a szavazólapot, Vass Albert, a Szabolcs megyei Gulács polgármestere pedig azt állítja, úgy szerepelt a neve a jelenléti íven, hogy nem is tagja a pártnak.