Keresik az 56-os villamos kisiklatóit

Vágólapra másolva!
Feljelentette a BKV azokat, akik kisiklattak egy 56-os villamost még a múlt héten Budán. Az elkövetők ezután összefirkálták a szerelvényt, amelyen utasok is voltak. A rongálásról videó és fotók is megjelentek az interneten.
Vágólapra másolva!

Március 20-án ismeretlenek kisiklatták az egyik 56-os villamost a Fehérvári úton, és meg is rongálták a szerelvényt. Egy internetes fórum egyik hozzászólója magára vállalta a rongálást, azt írta: ő tette a sínre azt a köteg újságot, aminek következtében kisiklott a villamos. A BKV feljelentést tett a rongálás miatt. A közlekedési társaság közleménye szerint a szerelvény utasokat is szállított, de sem ők, sem a vezető nem sérült meg.

A fórum hozzászólója leírta azt is, hogy miután kisiklott a villamos, társaival összefirkálták azt. A rongálásról videó és fotók is készültek, amelyek egy ideig szintén elérhetőek voltak az interneten - írta a Blikk.

A BKV-ra "különösen nagy terhet rónak a járművek utasterében és külső burkolatán, illetve az állomásokon keletkező vandalizmus, graffitik, rongálások által okozott károk" - olvasható a BKV közleményében. A károk helyreállítására évente 100-120 millió forintot költenek.