Sajnálkozik a tanárát megrúgó diák

Vágólapra másolva!
Szereplési vágyával magyarázta tettét az a fiú, aki egy budapesti iskolában megrúgta és egy csapteleppel megfenyegette tanárát. A Blikknek nyilatkozva bocsánatot kért a pedagógustól, csütörtökön azonban az iskolában is be kell számolnia a történtekről tanárai és szülei előtt. A BRFK nyomozást rendelt el az ügyben.
Vágólapra másolva!

"Játszottam az eszemet a többiek előtt, és ezért csináltam ezt a minősíthetetlen dolgot" - mondta a Blikknek az a diák, aki a budapesti Erdélyi utcai Általános Iskola és Gimnáziumban megrúgta, majd egy csapteleppel megfenyegette fizikatanárát. Az ügy országos visszhangot váltott ki, és kiújult a vita arról, hogyan lehet visszaszorítani az iskolán belüli erőszakot.

A fiú a Blikknek azt mondta, tisztában van tette súlyával, és nem akarja azt gyerekes csínytevésnek beállítani. A színitanodába járó diák szobafogságban van, mióta az eset kirobbant, de az újságnak nyilatkozva bocsánatot kért a tanártól. Az idős pedagógus a lapnak azt mondta, már várta ezt a mondatot és hajlandó megbocsátani a fiúnak.

Az iskolában csütörtökön kell beszámolnia a diáknak a tettéről a tanárai és saját szülei előtt. Süveges Éva, az iskola igazgatója kedden azt mondta, hogy az erőszakoskodó diák "nem egy agresszív, nem egy durva gyerek", hanem "szereplési mániával küzdő" fiatal, aki folyamatosan produkálja magát.

Az igazgató szerint a történtekért felelős a tanár is, mert ő "az első számú felelős" azért, hogy az óráján mi történik, noha az is igaz, hogy "a gyereknek nincs joga átvenni a hatalmat, és a gyereknek a bűnét sem mentjük". Az igazgató azt mondta, a tanár hibát követett el, amikor nem kért segítséget a fegyelmezéshez az iskola vezetésétől, pedig más osztályokból is érkezett jelzés, hogy problémák vannak az óráin. A pedagógus azóta beadta felmondását, amelyet el is fogadtak - közölte az iskola vezetője.

A BRFK elrendelte a nyomozást a bántalmazott tanár ügyében - közölte Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese. Az eljárás a Fővárosi Főügyészség állásfoglalása után indult, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.