A gyulai kórházat hibáztatja anyja haláláért egy férfi

Vágólapra másolva!
Műhiba miatt bejelentést tett a gyulai kórház ellen egy férfi, akinek édesanyja hatodik gyermeke születése után meghalt. A 43 éves asszony szülése után vérzéses szövődmény alakult ki. A kórház külső szakértőket kért a haláleset kivizsgálására.
Vágólapra másolva!

Orvosi műhibára gyanakszik, ezért bejelentést tett a rendőrségen egy férfi, akinek édesanyja március 22-én elhunyt a gyulai Pándy Kálmán kórházban. Az ügyben a megyei rendőrfőkapitányság vizsgálódik - közölte a rendőrség.

Az 1965-ben született asszony a hatodik gyermekét várta, kisbabája császármetszéssel született meg. Ezután azonban vérzéses szövődmény lépett fel az anyánál. Az asszony az intenzív osztályra került, ahol többször megoperálták, de nagyon sok vért vesztett, és véralvadási problémák következtében elhunyt március 22-én - mondta az [origo]-nak Kovács József, a gyulai kórház főigazgatója. A főigazgató szerint több szülés után előfordul hasonló szövődmény, de hozzátette: "szakmailag saját magunkat nem tudjuk leellenőrizni".

A főigazgató szerint ezért külső szakértőket vontak be, a rendőrségtől függetlenül hatósági rendőrorvosi boncolást kértek. A vizsgálat lezárulásáig a főigazgató nem nyilatkozott a kórház álláspontjáról a halálesettel kapcsolatban.