Tasnádi nem vállalta az újabb elmevizsgálatot

Vágólapra másolva!
Nem válaszolt a pszichiáter kérdéseire Tasnádi Péter azon az elmevizsgálaton, amelynek a feladata a korábbi szakértői vélemények ellentmondásainak feloldása lett volna - írta a Magyar Nemzet. Két korábbi jelentés azt állapította meg, hogy a volt vállalkozó közepesen beszámíthatatlan, agysorvadásban szenved, a harmadik szerint viszont nincs szó kóros elmeállapotról.
Vágólapra másolva!

Tasnádi Péter nem volt hajlandó alávetni magát az elmeállapotát ellenőrző Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) vizsgálatának - olvasható a csütörtöki Magyar Nemzetben. Az ETT korábban azt ígérte a bíróságnak, hogy szerdára elkészül a jelentése. Mivel Tasnádi nem működött együtt, a testület várhatóna a már meglévő háromféle elmeszakértői anyag alapján állítja össze véleményét.

Hiába szól úgy a törvény, hogy a műtéti beavatkozáson kívül a vádlott minden egészségügyi vizsgálatnak köteles alávetni magát, ha az érintett nem válaszol a pszichiáter kérdésreire, nem lehet kényszeríteni - mondták jogászok a napilapnak.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a Budapesti Nyomozó Ügyészségen is az elmeszakértői jelentésre várnak. Ott nyomoznak arról a korábbi szakértői véleményről, amely Tasnádi kóros elmeállapotát állapította meg. A nyomozás ismeretlen tettes ellen, vesztegetés miatt indult. Felvetődött a gyanú, hogy a vádlott hárommillió forintot fizetett a számára kedvező jelentésért.

A bíróság azért kérte fel az ETT-t is vizsgálatra, mert ellentmondásosak voltak a korábbi szakértői vélemények. Két jelentés szerint Tasnádi tíz éve közepesen beszámíthatatlan, agysorvadásban szenved. Egy másik csoport viszont arra a következtetésre jutott, hogy a volt vállalkozó elmeállapota nem kóros, agysorvadása az öregedéssel jár.