Vágólapra másolva!
Megduplázta a koraszülöttmentéssel foglalkozó Peter Cerny Alapítvány állami támogatását az egészségügyi tárca, miután a szervezetet már az fenyegette, hogy az ígért, de elmaradt pénzek miatt le kell állítaniuk mentőautóikat. A társaság elfogadta az új megállapodást, így április 15-e után is folytatni tudják a koraszülöttmentést.
Vágólapra másolva!

Felfüggeszti koraszülöttmentő szolgálatának üzemeltetését az állami támogatás késedelmes utalása miatt a Peter Cerny Alapítvány. A társaság nyílt levélben fordult az egészségügyi miniszterhez, mivel 41 millió forintos hiánya gyűlt össze az elmaradt utalások nyomán. Az alapítvány közölte, április 15-én nulla órától befejezi a mentést.

Az alapítvány nem kapott meg az Országos Mentőszolgálattól kamatokkal együtt 15 millió forintot, amely egy 2007-es szerződés szerint járna neki, illetve a 2008-as támogatási szerződéstervezetet is hiányolja, amely havi 12 milliós támogatással biztosíthatná a napi működési feltételeket.

Tavaly az alapítvány működési költségeinek 53 százalékát fedezte állami támogatásból, a többit a nyílt levél szerint úgy "koldulták össze". Idén eddig 30 millió forintot fordítottak a hiánypótló állami feladat ellátására, amelyből 6 millió forintot fedezett az Országos Mentőszolgálat.

Ha sikerül biztosítani a anyagi forrásokat, akkor újraindítják mentőautóikat.