Vádat emelnek Lengyel Zoltán ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emelnek Lengyel Zoltán volt fideszes - jelenleg független - országgyűlési képviselő ellen, aki tavaly nyáron összeverekedett az őt igazoltató rendőrökkel. A politikus nem tudta igazolni magát, csak egy országgyűlési parkoló engedélyt mutatott a járőröknek. A rendőrök szerint Lengyel megütötte és szidalmazta őket, a képviselő viszont bántalmazás miatt őket jelentette fel. A rendőrök elleni eljárást már korábban megszüntették, Lengyel Zoltán ellen viszont hamarosan elindul a büntetőper a pénteki vádemelés alapján.
Vágólapra másolva!

Benyújtotta a vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség Lengyel Zoltán volt fideszes országgyűlési képviselő ellen hivatalos személy elleni erőszak büntette, könnyű testi sértés és három rendbeli becsületsértés miatt - mondta az [origo]-nak Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője. A vádhatóság vezetője, Keresztes Imre hozzátette: az iratokat pénteken jutatták el a Budai Központi Kerületi Bíróságra, mert az elkövetés helye alapján ez a bíróság jár el az ügyben.

A politikus tavaly július 8-án éjjel a főváros I. kerületében összevitatkozott, majd dulakodni kezdett az őt igazoltató rendőr járőrökkel. Az akkor még fideszes képviselőnél nem voltak iratok, ezért a rendőröknek egy országgyűlési képviselőnek szóló parkolási engedélyt mutatott fel, személyi adatait azonban nem közölte.

A rendőrök szerint a képviselő el akart hajtani, ezért egyikük próbálta kihúzni a kocsijából, de Lengyel ellenállt, szidalmazta a rendőröket, egyiküket meg is ütötte. A politikus teljesen másként emlékszik a történtekre, azt állítja, a rendőrök bántalmazták őt. Végül megbilincselve vitték be az I. kerületi rendőrkapitányságra az akkor még fideszes politikust. Az eset után kölcsönösen feljelentették egymást, de a rendőrök ellen hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt indult eljárást később megszüntetették.

Lengyel Zoltán saját elhatározásából, augusztus 15-én lépett ki a Fidesz-frakcióból, azóta függetlenként folytatja munkáját a Parlamentben.