Szonda: Orbán a második legnépszerűbb

Vágólapra másolva!
A második helyre lépett előre a népszavazás után Orbán Viktor a politikusok népszerűségi listáján. A legnépszerűbb továbbra is Sólyom László köztársasági elnök, a sor végén a várhatóan hamarosan távozó egészségügyi miniszter áll.
Vágólapra másolva!

A második helyre lépett előre Orbán Viktor Fidesz-elnök a politikusok népszerűségi listáján - derült ki a Szonda Ipsos népszavazás után készített felméréséből, amelyet a hétfői népszabadság közölt. A legnépszerűbb politikus továbbra is Sólyom László köztársasági elnök, aki átlagosan 53 pontot kapott a lehetséges százból.

Orbán 49 ponttal lett második, ilyen előkelő helyezése utoljára 1998-ban, a győztes parlamenti választások után állt, igaz, akkor 70 pontal. A felmérés szerint csökkent az ellenzéki pártelnökkel szembeni ellenérzés, a kormánypárti szavazók közt is javult a megítéslése.

A harmadik helyen Szili Katalin házelnök áll, őt Dávid ibolya MDF-elnök és Göncz Kinga külügyminiszter áll. A sor végén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök (26 pont a százból), Kóka János SZDSZ-elnök (25 őpont), illetve Horváth Ágnes, várhatóan hamarosan távozó egészségügyi miniszter áll (19 pont).