Tinik siklatták ki heccből az 56-os villamost

Vágólapra másolva!
A rendőrség graffitiellenes csoportja elfogta azt a négy tizenévest, akik március végén kisiklatták az 56-os villamost a fővárosban. A négy fiatal elismerte tettét, mint mondták, heccből csinálták.
Vágólapra másolva!

Elfogtak négy fiatalt, akik elismerték, hogy ők siklatták ki és firkálták össze két hete a XI. kerületi Fehérvári úton közlekedő 56-os jelzésű villamost - jelentette be Tóth Ferenc, a BRFK osztályvezetője szerdai sajtótájékoztatóján. A fiatalok szabadlábon védekezhetnek.

Az osztályvezető elmondta, a nemrégiben éppen erre a célra felállított graffitiellenes nyomozócsoport fülelte le a négy tizenéves elkövetőt, akik ellen közlekedésbiztonság elleni bűncselekménye miatt indult eljárás. Egyikük elmondta, hogy ő helyezte a sínekre az összekötözött újságpapírköteget, amellyel sikerült kisiklatnia a villamost, vallomása szerint nagyon bánja, amit tett, az egészet heccnek gondolta.

A fiatalok 14 és 17 év közöttiek, mivel nem áll fenn szökés veszélye, ezért nem vették őrizetbe őket. A BKV Zrt. az eset után félmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, a pénzt most a rendőrség kapja - jelentette be szerdán a közlekedési vállalat. Március 20-án este 21.00 óra után siklatták ki, majd rongálták meg az egyik 56-os jelzésű villamost a Fehérvári úton. A jármű mintegy 60 utast szállított, személyi sérülés nem történt.