Fodor Gábor: A végsőkig kell keresni a megoldást

Vágólapra másolva!
Az SZDSZ nagyon közel van a koalícióbó való lkilépéshez, de a végsőkig kell keresni a megoldást - mondta Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter a Liberális Fiatalok Egyesületének rendezvényén szerdán, Budapesten.
Vágólapra másolva!

A szabad demokraták ügyvivője szerint a liberálisok nem akarnak előrehozott választásokat, az az országnak sem érdeke, és egyébként sem tesz jót a demokráciának, ha egy politikai tömörülés kétharmados többséget szerez.

A politikus Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztéséről szólva hozzátette, az ország érdeke stabilitást kíván, de az SZDSZ nem mehet el odáig, hogy feladja önmagát.

A liberális miniszterek és államtitkárok kormányból való kilépéséről szólva azt mondta, természetesen ő is eleget tesz a párt határozatának és lemond, de a lemondó nyilatkozatot nem akarja kiadni a kezéből, mert azzal vissza lehet élni. Hozzátette, hogy aláírta a papírt és az most egy páncélszekrényben van elzárva.

Az SZDSZ közelgő tisztújítását úgy kommentálta, hogy vállalná a megmérettetést, de még nem döntött az indulásról. Arról, hogy mást is tudna-e támogatni, azt mondta, ha a párt olyan jelöltet talál, akinek a személyében meg tudnak egyezni, akkor boldogan odaáll mögé.

A március 9-i népszavazás utóéletével kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy rossz volt a kormánypártok reakciója, mert ilyenkor nem megsértődni vagy duzzogni kell.