Pert nyert az MTV az MTV-vel szemben

Vágólapra másolva!
Pert vesztett a köztévé az MTV zenecsatornával szemben. A köztévé azért perelte be a Music Television globális könnyűzenei tévécsatornát, mert szerette volna elérni, hogy az MTV védjegyet Magyarországon ne használhassák. A köztévé fellebbez.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság pénteken első fokon elutasította a Magyar Televízió keresetét, amelyet a Viacom International Inc., a Music Television globális könnyűzenei csatornát működtető vállalat ellen indított. A per fél éve indult az MTV védjegy használatával kapcsolatban, a köztévé ugyanis szerette volna elérni, hogy a zenecsatornát eltiltsák az MTV védjegy használatától. Az MTV fellebbez a döntés ellen, és kifogásolja a 8 millió forintos perköltséget is, amelyet a köztévének kellene kifizetnie.

"A Magyar Televízió évtizedek óta használja a Magyar Szabadalmi Hivatal által védjegyként regisztrált MTV rövidítést, melynek megóvása érdekében fordult a Fővárosi Bírósághoz. A betűszó a közbeszédben egyet jelent a vezető nemzeti közszolgálati adóval, valamint hangsúlyos arculati eleme a Magyar Televíziónak" - olvasható a köztelevízió közleményében.

A közszolgálati televízió szerint a nyilvánosságban a két csatorna ugyanazon a néven jelenik meg, holott műsorszolgáltatásuk "sem tartalmi minőségében, sem stílusában nem mérhető össze".

"A Magyar Televízió álláspontja szerint az azonos védjegyhasználat olyan helyzetet idéz elő, ami a fogyasztók megtévesztésére ad okot azzal, hogy valótlanul összefüggést teremt a két teljesen különálló társaság, illetve a különböző tévécsatornák között" - olvasható a közleményben.