Jobban van a Nyírkátán elgázolt kisfiú

Vágólapra másolva!
Már a héten hazanegedhetik a kórházból azt a hároméves kisfiút, akit kedden elütött egy autó Nyírkátán - írja a Népszabadság. Az eset azért keltett nagy feltűnést, mert az autóban utazókat megverték a fiú rokonai.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkátán kedden ütött el egy autó egy hároméves kisfiút. A kocsi sofőrjét és utasát a gyerek feldühödött rokonai megverték. A kisfiút a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház gyermek-intenzív osztályára szállították, ahol a Népszabadsággal szerdán közölték, a gyerek jobban van, így valószínűleg már a héten hazaengedik.

A fiúnak agyrázkódása volt, a fején felületi zúzódások keletkeztek, továbbá az egyik fülén és a felső ajkán voltak horzsolásos, zúzódásos sérülések, valamint kiesett az egyik foga - mondta a lapnak Dicső Ferenc osztályvezető főorvos.

A rendőrségi vizsgálat korábban megállapította, hogy a kisfiú féktávolságon belül szaladt ki az útra, tehát az autónak nem volt lehetősége arra, hogy megálljon. A Népszabadság beszámolója szerint a kisfiú azért futott az úttestre, mert észrevette a túloldalon az édesanyját.

A megvert sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett, és utasát is a helyszínen látták el. A rendőrség eljárást indított támadóik ellen.

A nyírkátai eset azért váltott ki nagy figyelmet, mert hasonlított ahhoz, ami 2006 októberében a Borsod megyei Olaszliszkán játszódott le. Ott egy tiszavasvári tanár autójával elsodort egy kislányt, aki csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de rokonai rátámadtak a sofőrre, és agyonverték. A lincselés feltételezett elkövetői ellen jelenleg is folyamatban van a büntetőeljárás.