Már gyanúsított a fizikatanárát megrúgó diák

Vágólapra másolva!
Gyanúsított lett abból a középiskolás fiúból, aki egy budapesti VIII. kerületi iskolában bántalmazta tanárát. Két társát is meggyanúsították. A bántalmazó fiú már nem jár az iskolába.
Vágólapra másolva!

Kedden hallgatta meg a rendőrség gyanúsítottként azt a fiút, aki a budapesti Erdélyi utcai Általános Iskola és Gimnáziumban bántalmazta tanárát. A diák panasszal élt a gyanúsítás ellen. Két korábbi osztálytársát is gyanúsítottként hallgatták ki a VIII. kerületi rendőrök, de ők nem éltek panasszal a gyanúsítás ellen.

Három hete jelent meg az interneten egy felvétel arról, hogy a budapesti iskolában egy diák megrúgta, majd tarkón ütötte egyik tanárát. A diák ellen fegyelmi eljárás indult, a pedagógus pedig távozott az intézményből. A diákot a múlt heti fegyelmi tárgyalás után eltanácsolták az iskolából, és az iskola arra kérte a szülőket, hogy amíg nem találnak új iskolát a gyereknek, addig legyen magántanuló.

A rendőrség a Fővárosi Főügyészség állásfoglalása alapján közfeladatot ellátó személy elleni erőszak kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Az iskola igazgatója korábban azt mondta, a fizikatanár is hibás a történetben, mert nem tudott fegyelmet tartani az osztályban, és a problémájával nem is kereste meg az intézmény vezetését.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a józsefvárosi eset nyilvánosságra kerülését követően a parlament oktatási bizottságának elnökéhez fordult. Hiller István oktatási miniszter időközben létrehozott egy szakértői bizottságot az iskolai erőszak megelőzésére, és annak vizsgálatára, hogy kell-e módosítani a közoktatási törvényt.