Nem találják a Tolcsva-patakba esett nőt

Vágólapra másolva!
Még mindig nem találják azt az asszonyt, aki a megáradt Tolcsva-patakban tűnt el pénteken. A speciális mentők nem tudják folytatni a kutatást, amíg lejjebb nem megy a vízszint.
Vágólapra másolva!

Egész éjszaka sikertelenül kutattak a tolcsvaiak - a tűzoltóság és a Spider miskolci mentőcsoport bevonásával - a pénteken eltűnt asszony után - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese, Laczkó Attila szombaton az MTI-nek.

A keserést a szakemberek addig nem tudják folytatni, amíg a patak vízszintje nem megy lejjebb. Korábban rendkívüli mennyiségű csapadék zúdult Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, ezen belül is elsősorban Tokaj-Hegyaljára.

Lehóczki László, a miskolci Spider speciális mentőcsapat vezetője szerint még mindig erős a sodrás, és nagyon magas a patak vízszintje. Néhány helyen eléri a két métert, emellett bizonyos részeken a patak tele van uszadékkal. Ő is megerősítette, hogy addig nem tudják folytatni a kutatást, míg nem apad a vízfolyás.

Vojnár László, Tolcsva polgármestere ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy ők szombaton reggel újrakezdték a kutatást a polgárőrség tagjainak bevonásával és helyi önkéntesek segítségével. Ha egy kicsit megnyugszik a patak, akkor ismét hívják a miskolci mentőcsapatot - jelezte.