Nem sztrájkolnak pénteken a vasutasok

Vágólapra másolva!
Nem sztrájkol pénteken a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, amikorra a BKV egész napos munkabeszüntetsét hirdetett. Erről csütörtökön döntött a szakszervezet sztrájkbizottsága.
Vágólapra másolva!

Nem sztrájkolnak pénteken a vasutasok - ismertette a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) sztrájkbizottsága csütörtöki döntését Gaskó István, a szervezet elnöke. Hozzátette: a sztrájkfelhívás továbbra is érvényben van.

A szakszervezet közlése szerint a sztrájkbizottság döntésében szempont volt az is, hogy a VDSZSZ ne nehezítse a diákok kötelezettségeinek teljesítését. A VDSZSZ hozzátette: továbbra is szolidáris a BKV-nál munkabeszüntetést hirdető szakszervezetekkel és a sztrájkot felvállaló munkavállalókkal.

A VDSZSZ alelnöke, Bárány Balázs a Népszabadságnak ezzel szemben még azt mondta: célszerű, ha minél többen vesznek részt egy-egy munkahelyi csoport követelésének a kikényszerítésében, ezért "nem elképzelhetetlen", hogy ismét a BKV dolgozóival egy időben függeszik fel a munkát a vasutasok.

A szakszervezet továbbra is béremelést és pluszjuttatást követel, a vasúttársaság pedig nem akar alkut kötni, mert irreálisnak tartja az igényeket.

A MÁV szerint az április 7-i tíz órás sztrájk miatt a cég vesztesége mintegy 70 millió forint volt, a MÁV-START jegy-visszatérítési összege a belföldön 2 millió 711 ezer forint, nemzetközi viszonylatban 1 millió 68 ezer forint volt.