Magyar Bálint is visszahozná Kunczét

Vágólapra másolva!
Kóka János után több más SZDSZ-es politikus is jelezte, jó ötletnek tartaná, hogy újra Kuncze Gábor legyen a párt elnöke. A Népszabadságnak adott interjújában támogatta Kuncze visszatérését Magyar Bálint is.
Vágólapra másolva!

"Jelenleg oly mértékben megosztott az SZDSZ, hogy nincs az az elnökjelölt, aki olyan mértékű támogatást volna képes szerezni a párton belül, ami végre megnyugvást hozhatna" - indokolta Magyar Bálint a Népszabadságnak adott interjújában, hogy miért támogatja azt, ismét Kuncze Gábor legyen a párt elnöke. Magyar szerint már "jó ideje érzékelhető a párton belüli igény Kuncze Gábor visszatérése iránt".

A Népszabadság szerint már van egy Kuncze elnöksége mellett kiálló internetes petíció is, amelyet egy nap alatt kétszázötven SZDSZ-es politikus és szimpatizáns írt alá. Nem mindenki gondolkodik azonban ebben a forgatókönyvben, Demszky Gábor főpolgármester például Szent-Iványi Istvánt, a párt európai parlamenti képviselőjét látná szívesen az elnöki székben.

A korábbi elnök visszatérését az SZDSZ jelenlegi vezetője, Kóka János vetette fel csütörtökön. Kóka tavaly a Fodor Gáborral vívott szoros versenyben nyerte el az elnöki posztot, a közelmúltban azonban kiderült, hogy a választás nem szabályosan zajlott le, ezért meg fogják ismételni a tisztújítást.

Konrád György író, SZDSZ-alapító már szerdán beszélt arról az ATV Friderikusz Most című műsorában, hogy ha újra Kuncze lenne az elnök, az "nagyszerű" volna a pártnak. Kuncze erre reagálva közölte, nagyon tiszteli Konrád Györgyöt, de nem tervezi az általa javasoltakat. A későbbi Kóka-nyilatkozatot valamint a petíciót azonban még nem kommentálta. Magyar Bálint szerint viszont még nem is jött el az ideje annak, hogy Kuncze megszólaljon, előbb a tagságnak kell felsorakoznia mögötte.