Mégse zárták ki a pártból a privatizáló egri fideszest

Vágólapra másolva!
Nem kell elhagynia a Fideszt a párt egri elnökének - döntött pénteken a a párt városi szervezete. Magyar István ellen azért indították el a kizárási folyamatot, mert szembement a Fidesz országos egészségügyi-privatizációs politikájával, és magánkézbe vette a hevesi rendelőintézet működtetését.
Vágólapra másolva!

Magyar István kizárását azt követően kezdeményezte a helyi pártszervezet két tagja, hogy a politikus résztulajdonában álló cég a hevesi önkormányzat pályázata alapján átvette a település rendelőintézetének működtetését - közölte Szeleczki János, az egri szervezet alelnöke.

A pártszervezet elnöksége a kezdeményezést az alapszabálynak megfelelően a tagság elé terjesztette, ám az ülésen szavazó 98 párttag közül 92-en elutasították a kizárási indítványt.

Csupán egy tag támogatta Magyar István kizárását, öten pedig tartózkodtak - közölte Szeleczki János.

Az ügylet azért vált politikai kérdéssé, mert a Fidesz eközben hevesen tiltakozott amiatt, hogy a szocialista vezetésű Heves Megyei Önkormányzat pályázatot írt ki az egri kórház működtetésére. A pályázat eredménye alapján a HospInvest Zrt. működtetheti a következő 20 évben az egri egészségügyi intézményt.