Garázdaságért felel a Gyurcsányra játékpisztolyt fogó férfi

Vágólapra másolva!
Eljárás indul a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökre műanyag fegyvert fogó férfi ellen. A csütörtöki majálison egy másik férfinél gázpisztolyt találtak, neki fegyvertartási szabályok megsértése miatt kell felelnie.
Vágólapra másolva!

Garázdaság miatt eljárás indul az ellen a férfi ellen, aki csütörtökön az MSZP-majálison játékpisztolyt fogott a kormányfőre - közölte pénteken a rendőrség az MTI-vel. Az eset Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszéde alatt történt. A férfit civil ruhás rendőrök azonnal elvezették.

A majálison előállítottak egy másik férfit is, akinél gázpisztolyt találtak. Ellene fegyvertartási és fegyverviselési szabályok megsértése miatt indul eljárás - mondta el Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitánysá sajtóügyeletese. Már mindkét férfit szabadon engedték.

A csütörtöki majálison a gázpisztolyos férfi három fiatalkorú társánál három hatástalanított, szovjet gyártmányú AK géppisztolyt találtak a rendőrök. Ők hárman, miután felvették adataikat, szabadon távozhattak a helyszínről.

Futó Barnabás ügyvéd az MTI megkeresésére azt mondta: a játékpisztolyos férfi pénzbírságra számíthat, amennyiben megállapítják nála a garázdaság szabálysértést. Ha azonban garázdaság bűntett elkövetését bizonyítják rá, elvileg szabadságvesztés is lehet a büntetés. Ebben az esetben, az összes körülményt vizsgálva, jó eséllyel egy-két évi, felfüggesztett szabadságvesztést kaphat az elkövető - magyarázta az ügyvéd. Ha korábban volt már büntetve, vagy valamilyen büntetőeljárás hatálya alatt követi el a tettet, akkor lehetséges a végrehajtható szabadságvesztés is.