Vágólapra másolva!
Kora estére eloltották a lángoló kőbányai textilraktárat. A legmagasabb szintű riasztás mellett déltől 130 tűzoltó küzdött a lángokkal. A forgalomkorlátozás feltehetően késő éjszakáig eltarthat a Gyömrői útnak a Sibrik Miklós út és a Noszlopy utca között lezárt szakaszán.
Vágólapra másolva!

Eloltották péntek kora estére a kőbányai textilraktár épületében feltehetően hegesztés okozta tüzet. A mentési munkálatokat visszaminősítették 2-es fokozatúra, a tűzoltók visszavonása megkezdődött, már csak utómunkálatok zajlanak hetven tűzoltóval - mondta Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok az MTI-nek.

A X. kerületi Sibrik Miklós és Gyömrői út kereszteződésében kigyulladt, textilanyagokat, textilfestékeket és textilnyomó gépeket tartalmazó raktár oltásán déltől 130 tűzoltó tizenhat vízsugárral és három emelőkosaras vízágyúval dolgozott. A mentést nehezítette, hogy vízhiányos volt a terület, így a tűzoltók a rendőrség három vízágyúját, és a közterület-fenntartók nyolc tartálykocsiját kérték segítségül.

A tűzoltóparancsnok korábbi kijelentéseit pontosítva azt mondta, emelőkosaras daruról felülről megtekintették a kigyulladt épületet, így becsléseik szerint nem 3 ezer, hanem jóval több, közel 4.5 ezer négyzetméternyi terület égett le.

Forrás: [origo]

Megjegyezte, az épületnek rossz volt a tetőszerkezete, különféle gyúlékony szigetelőanyagot, így hungarocellt halmoztak fel a raktárakban, ami olyan sűrű fekete füsttel égett, hogy a látást nagymértékben korlátozta. Azt, hogy a balesetet pontosan mi okozta, a tűzvizsgálat állapítja meg - fűzte hozzá.

Bende Péter közölte azt is: hétfőn hatósági eljárás keretében vizsgálatot indítanak, hogy a textilgyárban és a raktárban betartották-e a tűzbiztonsági előírásokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese péntek kora este azt mondta, a forgalomkorlátozás feltehetően késő éjszakáig eltarthat a Gyömrői útnak a Sibrik Miklós út és a Noszlopy utca között lezárt szakaszán.