Ingyenes mosoda nyílik Battonyán a rászorulóknak

Vágólapra másolva!
Ingyenes használható mosodát nyit májusban Battonya önkormányzata a rászoruló családok számára. A városban sok családnak se vize, se villanya nincs otthon.
Vágólapra másolva!

Szociális mosodát létesít Battonya önkormányzata - számolt be róla a Békés Megyei Online. A Battonyai Szegényeket és Nagycsaládosokat Támogató Egyesület a városvezetés megbízásából felmérést készített, melyből kiderült: mintegy félszáz sokgyerekes családnak nincs semmilyen mosóeszköze. Több családnál ráadásul a villanyt és vizet is kikötötték, sőt néhány házban az utóbbi be sem volt vezetve - közölte Karsai József polgármester.

A városban a közkifolyó is kevés, vannak családok, akiknek kilométereket kell gyalogolniuk a vízért. A békési lapnak több szülő arra panaszkodott: gyerekeiket csúfolják társaik a koszos ruhájuk miatt. "Nincs elegendő váltóruhánk. Mivel centrifugánk sincs, kézzel csavarom ki a ruhát. Még most, hogy már ki lehet teríteni az udvarra, így is napokig szárad!" - mondta az egyik anya.

A szociális mosodát közösen fogja finanszírozni az önkormányzat és a polgármester, a nyitást májusra tervezik. A rászorulók beosztás alapján járhatnak majd oda, és a mosásért nem kell fizetniük. A mosodát valószínűleg a sportlétesítmény egyik csempézett szociális helyiségében rendezik majd be.